Читај ми!

Бајке на прозорима могу да живе и кад прође зима

Оно што не може мраз, могу акрилне боје. За зимске бајке на многим београдским излозима, па и у становима, заслужна је Јелена Ћосић.

За Јелену је стакло сликарско платно. Прозоре београдског локала Јелена Ћосић осликала је мотивима који је инспиришу - природом, птицама и псима, јер су јој најдражи. 

„Пошто сам рођена испод Ташмајдана и одрасла овде, још у пролеће, летос сам долазила на Ташмајдан и видела колико паса долази, кучића, колико су разграни, колико је то део овог амбијента, и везано за овај локал, пошто могу да дођу гости са љубимцима. Онда ми је то дало идеју да насликам псе", испричала је Јелена.

Прво је насликала игру ретривера у снегу, па веселог малтезера на пању. Онда је у локал ушао Џин који је уметницу толико одушевио и било је извесно да ће се он наћи на следећој слици.

„Мени се страшно то допало из простог разлога јер је то неко наш, из фамилије, породице, нормално да је много лепо када је ту неко нацртан кога ви знате, кога имате као свог. Он у почетку, шта знам, водили смо га напоље и гледао је, да ли је препознао себе, да ли се мало уобразио, не знам, није углавном реаговао бурно... да је неко други", рекао је власник пса Зоран Теншић.

За осликавање користи четкицу и акрилне боје на бази воде, а уколико погреши, при руци су јој сунђер и вода.

„Првобитно је било предвиђено да буду класични мотиви, кугле и то, онда смо уз заједничку причу дошли до идеје да то буду и кучићи, с обзиром на то да смо ми пет френдли објекат, то је испало фантастично", каже менаџер локала Миодраг Јовановић.

Гости се одушевљавају и запиткују.

„Прво зато што мислим да нису имали прилике да виде кад један уметник ствара, виђају те декорације по граду, па не знају ни тачно како се то ради, па онда питају које боје се користе, како се то после пере, скида, заиста уживају и у самом процесу рада, и после тим резултатом", искрена је Јелена.

Код нас се прозори и излози осликавају углавном пред Нову годину, али, тврди наша саговорница, бајке на прозорима могле би да живе и кад прође зима.

недеља, 13. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи