Читај ми!

Гордон Ремзи се плашио да ће отровати Путина и Блера

Многи људи би помислили да се Гордон Ремзи никога не плаши, али кувар са Мишленовом звездом открио је да је Владимир Путин најстрашнија особа за коју је кувао.

Звезда Паклене кухиње позната је по својим ватреним испадима и поганим псовкама које су откриле да му је искуство кувања за руског председника изазвало озбиљну забринутост.

Прослављени кувар признао је како је управо руски председник био „најстрашнија“ особа за коју је кувао, а ево и што га је највише уплашило.

Ремзи је за Путина и британског премијера Тонија Блера кувао 2000. године у резиденцији у Даунинг стриту, а тврди да је то за њега било прилично необично искуство.

„Дошао сам да их поздравим, а они су ме испитивали о енглеским шпарогама. Једино што ми је било на уму је 'човече, водите ме одавде. готов сам'“, испричао је Ремзи.

Како је истакао, познати кувар био је ограничен недостатком простора и основног кухињског прибора у резиденцији тадашњег премијера Тонија Блера.

„Очекивао сам да у Даунинг стриту постоји одговарајућа кухиња, али тамо није било ничега. Морао сам да понесем своје шерпе и лонце“, истакао је Ремзи.

„Искрено, уплашио сам се. По глави ми се мотало само једно: 'Шта ако отрујем ову двојицу?' Замислите кроз какав бих пакао морао да прођем“, испричао је Ремзи.

Испричао је да када је завршио кување за Путина и Блера, кувао је за две прве даме у истом малом стану.

Ремзи је повео са собом куваре Ангелу Хартнел из „Петруса“ и Марка Саргеанта из ресторана Гордона Ремзија, да помогну у припреми ручка. Руском лидеру је послужен јеловник који је укључивао конзом од парадајза са златним кавијаром од албино јесетре, мозаик пилетине и коленице шунке, печену кришку бранцина на млевеном младом кромпиру са белим шпарглама у сосу од црвеног вина и колач.

Након стресног искуства, Ремзи је свој хонорар од кувања донирао у добротворне сврхе.  

недеља, 13. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи