„Тунел смрти“ – критике на рачун Масковог подземног ауто-пута

Тунел испод Лас Вегаса, којим управља компанија „Боринг“ Илона Маска, прозван је „смртоносном замком“ након што се појавио снимак загушења подземног ауто-пута.

Снимак, направљен из угла возача „тесле”, једног од аутомобила у тунелу, подељен је на Редиту и показује загушење и колону возила у тунелу 12 метара испод површине.

„Само је питање времена када ће тунел постати место страшне несреће у којој ће људи остати заробљени у уској цеви без вентилације, док горућа батерија избацује отровна испарења“, написао је један од корисника.

„Ово је ужасавајуће. Уска цев без излаза за случај несреће“, додао је други коментатор.

С друге стране, компанија „Боринг“ каже да тунели имају споредне излазе, системе за откривање пожара и његово сузбијање. „Системе редовно тестирају полиција и ватрогасци“, наводе из компаније.

Такође се додаје да тунел омогућава безбедну евакуацију, као и да вентилациони систем без проблема може да се избори са потенцијалним пожарима.

Ово је само мали део укупне мреже коју компанија планира да направи, а Маск тврди да је овакав систем решење за саобраћајна загушења и гужве.

Компанија „Боринг“ планира да изгради кружни систем тунела испод Лас Вегаса дужине 48 километара са 51 станицом, које су лоциране, између осталог, испод хотела, казина, градског стадиона, аеродрома и сајма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 13. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи