Читај ми!

Када је време да промените јастук

Одговор на ово питање је дискутабилан, јер неки стручњаци истичу да већина јастука траје 6 до 12 месеци. Други тврде да је сасвим у реду користити исти јастук две до седам година.

Постоји једноставан начин да се утврди када је време за замену јастука.
„Потребно је пресавити јастук на пола, ставити ципелу на полеђину јастука, а затим пустити јастук.Ако се јастук поново савије у првобитни положај и збаци ципелу са себе, све је у реду, јастук је и даље еластичан и добар за спавање. Ако је супротно, изгубио је способност да вам правилно држи главу", објашњава психолог за спавање, Џошуа Тал."

Постоје околности због којих ћете јастук заменити и раније. Ако јастук има непријатан мирис или флеке.

„У јастуцима често живе вируси, гриње, стенице. Ови патогени могу изазвати или погоршати астму и алергије,утицати на опште здравље организма", наводе истраживачи са клинике у Кливленду.

Понекад чак и нови јастук може изазвати проблеме. Будите се са укоченим вратом.

„Најчешћа грешка коју људи праве је одабир јастука који савија ваш врат напред или на једну страну", рекао је киропрактичар Ендрју Банг са клинике у Кливленду.

На пример, лежање у кревету са брадом привученом према грудима може изазвати напрезање врата, објашњава Банг.

Банг препоручује одабир јастука који се прилагођава вашем положају спавања. У идеалном случају, одлучите се за јастуке од пене како бисте били сигурни да је ваш врат правилно подржан током сна. Што се тиче материјала, природни латекс је најбољи избор. Јастуци од перја имају тенденцију да погоршају бол у врату.

Такође предлаже да спавате на дебљем јастуку ако имате чврст душек. Замените јастук - без обзира на његово стање - ако се стално будите са затегнутим вратом.

Ако спавате на стомаку, покушајте да ставите раван јастук испод стомака да би кичма била поравната.

Танак јастук постављен између колена може бити од користи онима који спавају на боку. Такође можете ставити умотан пешкир испод врата ради боље подршке.

недеља, 13. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи