Читај ми!

Давор Ћајић уписао се у Гинисову књигу радећи склекове на једној руци и једној нози

Двадесетдвогодишњи Давор Ћајић из Љига недавно се уписао у Гинисову књигу рекорда радећи једну од најтежих врста склекова. Родио се без шаке, али то за Давора није препрека већ мотив више да оствари своје жеље.

На једној руци и једној нози 54 склека у минуту урадио је Љижанин Давор Ћајић и уписао се у Гинисову књигу рекорда. Чврсто верујући у успех припремао се годину дана и са три склека више премашио претходни Гинисов рекорд.

„Никад нисам рекао да ме је стигао умор, да ћу стати. Када радим један тип склека, ја пређем на други, па кад се уморим на том, пређем на трећи и на четврти и све тако. Нема одмора. Ишао сам на трчање по 10 километара и тек после трчања сам радио руке", рекао је Давор, Гинисов рекордер.

Двадесетдвогодишњи момак челичне воље Давор Ћајић, рођен је у Славковици, на обронцима Рајца.

У Рвачком клубу „Ваљевац" доскора је био активан члан. У Ваљеву завршава Академију струковних студија. Гинисов рекорд постигао је због моралне сатисфакције.

„Упоран је, истрајан у својим намерама. Он је већ одлучио да обори тај рекорд. Он је по сваку цену то хтео да уради, и успео је у томе. Наравно, ја сам подршка увек", истакла је Весна Ћајић, Даворова мајка.

У складу са Даворовим животним ставом је да помера границе издржљивости и задаје себи тешке задатке.

„Увек сам био спреман. Никад нисам хтео да дозволим себи да паднем или тако нешто. Увек ме је извлачио тај тренинг. Увек сам желео да будем први, тако да сам желео то да остварим", напоменуо је Давор Ћајић.

Једна од жеља Гинисовог рекордера Давора Ћајића је да знања и вештине са студија примени у будућем послу, у области спорта.

недеља, 13. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи