Читај ми!

Брод упловио у луку, а на њему залеђени аутомобили

Морнари на броду "Sun Rio" користили су различите реагенсе, ватрогасне хидранте, па чак и пајсере да се отарасе дебелог леда који је оковао брод и аутомобиле.

Преузимање новог аутомобила у овим ужурбаним временима захтева много стрпљења, јер је недостатак микрочипова приморао купце да стрпљиво чекају месецима да добију кључеве новог аутомобила.

На броду који је превозио аутомобиле од Јужне Кореје до луке у Владивостоку у Русији, налазили су се драгоцени полупроводници, који су веома дефицитарни на тржишту.

Пошто су се током транзита морнари на броду суочили са екстремним временским условима, аутомобили су стигли у највећу руску луку на Тихом океану оковани дебелим ледом.

„Децембар је, море је немирно и ветровито. Вода прска по броду, правећи ледену кору. Није страшно, осим што су ове године ветрови много јачи него обично. Али морнари су навикли. То се дешавало и раније, испоручили смо товар и било је ок", навео је капетан брода.

Брод "Sun Rio" превозио је јапанске моделе аутомобила „хонде" и „тојоте".

Пре него што се аутомобили истоваре са брода, морнари, користећи скоро све расположиво, скидају лед са аутомобила. Води се рачуна да се аутомобили не оштете, мада се понекад и то догоди.

Иначе, брод који има иронично име "Sun Rio", изграђен је у Јапану 1991. године, плови под заставом Панаме.

понедељак, 14. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи