Читај ми!

Хир или потреба - одећа за псе

Када је хладно нама, хладно је и њима. Оним ниским краткодлаким псима газде облаче џемпере. Хир или сварна потреба?

Коко воли слободу и зато не воли да носи џемпере, прслуке, јакне, да шета на повоцу... „Нисам сигурна да јој прија, значи не воли јакнице и не воли џемпере, врло јасно да до знања као да јој то не прија и склања се, али просто за сваки случај јој обучемо, зато што уме да се тресе и била је скоро болесна и просто осетљиви су", рекла је Викторија Лукић, власница пса.

Када пада киша или снег, псима ниског раста и са кратком длаком треба облачити непромочиве кабанице, саветују стручњаци.

„Код свих паса који имају кратку длаку ми их морамо једноставно обући када изађу напоље, јер та једноставно кратка длака не може направити тај, да кажем довољан изолациони термички слој који би њих могао да одбрани од спољашње хладноће", истакао је ветеринар Владимир Терзин.

"Углавном не облачим, а и није нека хладноћа у Београду, друго овај има велико крзно, он се и не облачи и овај има, само сам га шишала сад у суботу, ако је хладније не остајемо дуго, а ако је лепо време, остајемо и по два-три сата, не знам, нису ми се показала практична та оделца, кад је снег то све улази под стомак", рекла је Јасмина Перишић, власница пса.

Уколико вам је кућни љубимац прехлађен, немојте га изводити напоље, ако баш морате, нека то буде накратко.

„Оно што људи најчешће погреше, плете сами неке џемпериће, или нешто, а то су ствари у ствари који се лако исквасе и онда на псима стоји то нешто што је мокро, што такође и одвлачи топлоту, а и чини их осетљивијим исто као и нас на неке типове назеба, упала мокраћних путева", истакао је ветеринар Владимир Терзин.

Мода за псе је последњих година све популарнија, па тако љубимци имају и зимску и летњу гардеробу. Зимска им је очигледно неопходна, али нисамо сигурни шта би рекли, да могу, на овако нешто.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 14. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи