Читај ми!

Младим Британцима не смета да Деда Мраз буде геј, тамне пути или жена

Што се млађих генерација Британаца тиче, не би им сметало ни да је Деда Мраз геј, друге боје пути или жена. Старији становници Острва, ипак, нису толико благонаклони.

„Старост је кључни фактор. Млади Британци од 18 до 24 године подржавају геј Деда Мраза у односу 60 према 20 одсто“, наводи се у анкети Југова (YouGov), урађеној 14. и 15. децмбра.

Са друге стране, старији Британци, преко 65 година, не подржавају ту идеју са 58 одсто против и 24 одсто за.

Генерације средњих година скоро да подједнако подржавају или им се не свиђа идеја геј Деда Мраза – 41 одсто је против, наспрам 39 одсто за.

Што се тиче могућности да буде жена, 54 одсто старијих Британаца не подржава идеју, док 27 одсто нема са тиме проблема. Млађи Британци су много толерантнији – 45 одсто каже да им је у реду да црвену капу и одело обуче жена, док је 31 против тога.

Идеја да Деда Мраз буде друге расе уместо беле је, међутим, прошла много горе. У просеку, узимајући све старосне групе у обзир, мање од сваког другог Британца би подржало идеју да Деда Мраз не буде белац.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 14. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи