Читај ми!

Сто лета бака Борике Јанићијевић, која поручује: Лепо да кроз живот прођете и проживите

У Геронтолошком центру у Крушевцу данас је обележен један посебан јубилеј. Иако је пракса да се рођендани свих 187 корисника свечано обележавају, први пут на слављеничкој торти нашле су се три свећице.

Уз музику и ватромет, како и доликује великом слављу, стоти рођендан бака Борика Јанићијевић која је из родног Призрена избегла у Крушевац 99.године, примерено мерама, прославила је са мањим кругом званица. У друштву унука, најмлађе од три кћери, и чланове колектива Геронтолошког центра, чија је корисница постала овог лета.

"Када схватите да живот чине лепи тренуци онда се трудите да сваког дана у животу направите да нешто буде како треба и лепо. Ово је први пут да неко у нашој установи прославља и пуни 100 година. Веома смо срећни што смо и ми део тог тренутка. Потрудили смо се да напаравимо да то буде чаробно", истакла је Јелена Мијаиловић, директорка Геронтолошког центра у Крушевцу.

Уз слављеничку торту на којој су се нашле и драге фотографије, на дар од Геронтолошког центра бака Борика је добила и породично стабло са именима седморо унучади и 16-торо праунучади коју су јој подариле три кћери. Живот у складу с природом, брига и љубав најмилијих допринели су да у добром здрављу прослави несвакидашњи јубилеј.

"Она је живела у селу, јела је здраву храну, живела је свој живот, мада је била мученица стварно, али смо ми, ћерке обраћале пажњу. Нисмо јој допустиле много да се мучи. Ово што сте јој приредили стварно је неочекивано. Презадовољна је она, питам је како јој је, а она каже ове сестре, то су све моја деца", истакла је ћерка Стојанка Костић.

Иако заборав полако брише њена сећања, Борика је на рођенданске честитке са радошћу одговорила.

"Хвала Богу, здрави живи сви да будете. Лепо да прођете, кроз живот да проживите. То је главно. То је савет млађима. Па како реко Бог, многе године прошле", рекла је слављеница Борика Јанићијевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 14. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи