Читај ми!

Шпанци славе „Дебелог“, на божићној лутрији освојене 2,4 милијарде евра

Празнични период у Шпанији почиње традиционалним извлачењем божићне лутрије „Ел Гордо“ („Дебели“), а победнички бројеви су данас етапно објављивани на одушевљење многих Шпанаца, који су поделили укупан износ од 2,4 милијарде евра.

Лутрија „Ел Гордо“, односно „Дебели“, има традицију дужу од 200 година, а у њој учествују милиони Шпанаца.

Наградни фонд популарне лутрије достигао је 2,4 милијарде евра, исти износ као и прошле године.

Ученици основне школе „Сан Илдефонсо“ извукли су нешто после поноћи први петоцифрени број који доноси главни добитак на лутрији, а до поднева су етапно извучени и остале добитне комбинације бројева.

Тикети се продају тако што људи широм Шпаније купују одређене сегменте бројева, а пошто су бројеви такође подељени у серије, постоји око 1.600 тикета са истоветним комбинацијама, што чини немогућим да једна или мали број особа купе све добитне тикете, већ се огроман наградни фонд дели међу великим бројем људи.

Тако су ове године главне награде отишле добитницима у Мадриду, на Канарским острвима, а рукометни клуб у баскијском граду Басаури поделио је 120 тикета од којих је сваки освојио другу награду у вредности од 1,25 милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 14. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи