Читај ми!

Отровна змија вреба из куглица и шљокица божићне јелке

Обично смо узбуђени због поклона испод божићне јелке, али једној породици у Африци изненађење је присело.

Укућанима је било чудно што њихове мачке гледају у јелку готово спремне да скоче на њу, а онда су приметили змију која излази из јелке.

Роб и Марсела Вајлд одмах су позвали друштво за заштиту животиња и убрзо сазнали да је у питању најотровнија змија Африке.

Вајлд је за Си-Ен-Ен рекао да те отровнице насељавају врсту четинара коју обично бирамо за божићно дрво.

Примерци женки ове отровне афричке змије могу достићи и дужину од 1,5 метара. Отров изазива крварење, а угриз може бити смртоносан за људе чак и од малих количина отрова.

Стручњак за хватање змија Џери Хејнс потврдио је да је реч о змији отровници коју је ухватио специјалним клештима. Била је то женка дуга између 1,3 и 1,5 метара.

Хејнс мисли да је змија ушла у кућу у потрази за храном или водом и склонила се на дрво након што је приметила кретање људи или мачака око куће.

Иначе, Хејнс је наложио породици да се не приближава дрвету, али да држе змију на оку док се он не врати.

„Змија је остала на дрвету два сата док се нисам вратио“, рекао је Хејнс. Уз помоћ „змијских клешта“ ухватио је змију.

„Када сам змију држао уклештену, породица је дошла дa je види. Није било опасности пошто није могла да се помери. Деца се више нису плашила, већ су са интересовањем посматрала змију“, рекао је Хејнс.

Змија је следећег дана пуштена у дивљину. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 14. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи