Читај ми!

Како се игра Тајни Деда Мраз и шта можете некоме да купите за 500 динара

Нова година се ближи, што значи да имате још мало времена да у фирми, или са пријатељима организујете игру Тајни Деда Мраз и тако обрадујете једни друге. Проверили смо у продавницама шта бисте могли да купите за износ не већи од 500 динара.

Како се игра Тајни Деда Мраз и шта можете некоме да купите за 500 динара Како се игра Тајни Деда Мраз и шта можете некоме да купите за 500 динара

У основној школи учитељи неретко организују игру Тајни пријатељ - циљ је што боље упознати другара чије сте име извукли из шешира и онда му купити, или направити, неку ситницу која ће га обрадовати.

Према тајном пријатељу треба бити посебно пажљив, помоћи му са домаћим задатком, отпратити га до куће или слично. Током недељу дана игре поклањају се чоколадице, хемијске оловке, гумице за брисање, сличице. На крају, током школског часа, ђаци погађају ко је коме био тајни пријатељ.

На западу је у децембру тајни пријатељ Secret Santa, односно тајни Деда Мраз. Пошто се због пандемије неретко ради од куће и много ређе виђа с пријатељима, уместо извлачења имена из шешира, могу се користити мобилне апликације.

Потребно је унети мејлове особа које желе да учествују и софтвер свакоме додели једно име.

Та особа, ако је неко анонимно замоли, може да направи листу жеља - додуше, вероватно са тачно одређеног сајта који спонзорише апликацију. Али, ако је у питању нови колега са посла, свака помоћ је добродошла.

Пре него што игра почне, учесници обично договоре износ новца који може да се утроши за поклон и та сума се не прелази. Требало би да износ буде симболичан, па они маштовити могу да дођу до изражаја.

То је одличан повод да се окупите са својим пријатељима и дате поклон који сте пажљиво бирали и брижљиво упаковали. 

Ево шта бисте могли да купите у износу до 500 динара.

Украси за јелку

Не постоји бољи празнични поклон од украса за јелку. Чак и ако неко не кити јелку, сигурно може да га окачи барем на кваку. Ако знате да плетете можете и да направите неког Снешка Белића, а ако сте вични сликању можете купити сет за осликавање кугли и пустити машти на вољу.

Винтиџ стаклени и порцелански украси су увек пун погодак.

Можете некога вратити у детињство тако што ћете му купити (или направити) бомбоне које се каче на јелку. Не заборавите да му напоменете да је украс јестив, да не би иструлио.

Ако их купујете, цене украса су од 120 динара, навише. 

Шоље

Шоље са празничним мотивима можете наћи малтене свуда. Од провидних у којима савршено изгледа топла чоколада са шлагом и циметом, до класичних белих са натписом Срећан Божић, на свим могућим језицима.

Можда пронађете и штампарију у којој бисте могли да отштампате персонализован украс за шољу за 500 динара, или, још боље, магичну шољу која је црна, док у њу не ставите врући напитак. 

Шоље можете купити за 250 динара. 

Миришљаве свеће и штапићи

Будући да се у домовима много чешће налазе вештачке јелке него природне, недостаје мирис борова. То се може надоместити тиме што ћете некоме купити свеће или штапиће за освежавање ваздуха које имају баш тај мирис.

Божић се повезује и са мирисом ваниле, цимета, чоколаде, сандаловине, наранџе.

Овакве свеће можете наћи за 250 динара. 

Рукавице, капе, чарапе, шалови

За мале паре можете пронаћи и одевне предмете које можете некоме поклонити, ако знате број који носе. Још боље, ако знате да шијете и плетете - на свом сте терену.

За 500 динара вероватно нећете добити неки квалитет, а свакако нећете наћи ништа брендирано, али је могуће наћи принт који ће некога одушевити - било да су то чарапе са носем, шал у бојама Грифиндора за обожаватеља Харија Потера или капа са кићанкицом.

Тешко да ћете за мање од 400 динара наћи нешто из ове категорије.

Слатки пакет

Не воле само деца да добију слатки пакет. Једна чоколадица, кесица гумених бомбона, топла чоколада у кесици, поморанџе, мандарине... Свашта може да стане у један слатки пакет. 

Можете и направити сами медењаке у облицима јелке, звона, срца, Снешка, звезде и онда их упаковати у провидну фолију и везати шареном врпцом.

Бесмислено је говорити о ценама, рецимо да испод 50 динара и немате неки избор.

Козметика

Козметичке куће често имају празничне линије и акције у децембру, па ако ваш тајни пријатељ/пријатељица користи маску за лице, крему за руке, лабело, или пак лак за нокте и кармин, ово може бити прилика да купите нешто од тога.

Од 200 динара навише, ако купујете у дрогерији. 

Највероватније ћете моћи само путна паковања, али, зар је битно? 

понедељак, 14. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи