Читај ми!

Некада црква, сада бар на Менхетну

У Њујорку, на Менхетну, у простору некадашње цркве отворен је бар. Одлазак у цркву на овој локацији мало је другачији. Бар је смештен у унутрашњост историјски знамените капеле из 19. века.

Музеј савремене фотографије претворио је цркву из 19. века у место обожавања уметности, само за чланове заједнице и то у виду посебног угоститељског објекта.

Бар је назван "Chapel Bar", а смештен је у цркву из 1860. године на Парк авенији.

Зграда у неоготичком стилу је само неколико година коришћена као црква, па је касније преуређена у школу за девојчице.

Данас, ентеријер бара, који су дизајнирали архитектонски биро "Cetra Ruddy" и студио "Roman and Williams", подсећа на верску прошлост локације, од високих плафона до стилизованих портрета католичких светаца из серије "Immaculée", Мајлса Олдриџа.

„Концепт за овај бар је био тај да се изгради уточиште за културу - место за обожавање уметности, фотографије, моде и музике, за креативне и радознале појединце", каже Џош Вајат, извршни директор Музеја савремене фотографије.

„Окупљамо чланове који су страствени у унапређењу културе у свом личном и професионалном животу, и поздрављамо магичне тренутке и страствену енергију која ће доћи из окупљања таквих карактера на овом јединственом месту", додао је Вајат. 

Дизајнери су комбиновали топлу палету земљаних боја употпуњену бордо акцентима са меким текстурама и пригушеним осветљењем како би створили топлу, умирујућу атмосферу.

Масивни кристални лустер изнад шанка наглашава вешто изрезбарене греде зграде и цветне инсталације из Флораторијума.

среда, 16. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи