Читај ми!

Како ће изгледати авиони будућности – са прозорима или без њих

Велики виртуелни прозори, команде осетљиве на додир, холограмске тастатуре и још много тога у авионским кабинама будућности.

Од када постоји, од 1914. године, авио-индустрија се није много мењала. Облик и аеродинамика авиона временом су мењали изглед, али унутрашњост авиона минимално. Углавном је распоред седишта и дизајн кабина био исти као и данас. Авион без прозора биће изненађење за путнике.

Иновативни сектор авијације са новим напредним научно-технолошким концептом названим "The Maveric Project", осмислила је компанија "Rosen Aviation".

Нови авион има своју кабину, која је комадић будућности. Ли Кларк,  потпредседник бренда истакао је да је "Maveric Project" настао због чињенице да је авио-индустрија у заостатку када су у питању промене, у поређењу са стамбеним, резиденцијалним или аутомобилским светом.

Нови модел авиона изгледа као да је намењен истраживању свемира, са футуристичком кабином и седиштима која делују као да су намењена пилотима, а не путницима.

Кабина је опремљена технологијама које функционишу без додира, а простор је опремљен станцама за бежично пуњење, као и амбијенталним осветљењем. Застареле механичке прекидаче, замениће паметни сензори.

"Maverick Project" може да прикаже холографску тастатуру на површини стола, која има персонална подешавања, потпуно је хигијенски сигурна, што је важно за постпандемијски свет.

Прозори су малих димензија, правоугаони, а замењени су ОЛЕД дисплејима који креирају виртуелно окружење што емитује слику неба.

„Овај модел је савршен за пословне летове, мада се може користити и за превоз путника у економској класи", навео је Ли Кларк, потпредседник компаније.

петак, 18. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи