Читај ми!

Пригодни плишани медведи са ликом Ангеле Меркел распродани, а канцеларка још није отишла

Ограничена серија пригодних плишаних медведа посвећених обележавању краја ере Ангеле Меркел на месту канцелара Немачке, распродана је и пре него што је она напустила своју функцију.

Плишани медведи ручне израде имају руке постављене у положају „Меркел ромба" - лагано прекрштених прстију и палчевима ослоњеним један на други - положају који је постао симбол канцеларкиног мирног вођства.

„Купцима се допада, ова серија је већ распродата. Имамо веома дугу листу чекања јер смо прву серију од 500 комада продали за само неколико дана“, наглашава Мартин Херман, генерални директор породичног предузећа „Херман шпилфарен“ које постоји још од 1920. године.

Са ценом од 180 евра, играчке нису уопште јефтине, али Херман напомиње да у ту цену улазе сати преданог рада који су уложени у израду медведа који има фризуру као Меркелова и обучен је у уобичајену комбинацију – панталоне и сако.

„Медведи се у потпуности израђују овде и потребно је око четири сата рада по примерку“, објашњава Херман из погона у Кобургу, на северу Баварске.

Иначе, како је најављено, шеснаести произведени медведић ће бити поклоњен канцеларки.

Ангела Меркел која се на месту канцелара налази од 2005. године, није тражила реизбор на националним изборима и намерав да се повуче када нова влада ступи на дужност. Међутим, то би могло да потраје недељама, можда и месецима, јер осетљиви преговори о коалицији тек почињу.

Иста фабрика је раније произвела и медведа који подсећа на бившег америчког председника Барака Обаму, бившег немачког канцелара Хелмута Шмита и британску краљицу Елизабету Другу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 18. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи