Читај ми!

Балони над Крушевцем, призор диван и са неба и са земље

Туристичка организација Крушевца током викенда организовала је пети међународни фестивал балона. Осим дружења са балонарским посадама посетиоци су уживали и у богатом забавно-музичком програму.

На падинама Багдале, брда са кога се пружа најлепши поглед на Крушевац, са првим сумраком, пред очима бројних посетилаца почињала је чаролија. Пуњење купола и уздизање балона.

„Ове године имамо четири балонарске посаде: две из Словеније, једну из Мађарске и једну нашу српску посаду. И заиста је велико интересовање, да ли због прошлогодишњег изостанка или зато што је ово заиста јединствен фестивал у Србији“, објашњава Сузана Милосављевић, директорка Туристичке организације Крушевца. 

Слободног лета није било, али подизања и слетања у корпи балона јесте.

Иако одважних није мањкало, само су најсрећнији успели да се накратко отисну и уживају у погледу на, како истичу, диван Крушевац. 

Са том оценом сложили су се и гости из Мађарске и Словеније који су се и ове године са радошћу одазвали позиву на учешће.

„Мало далеко од нас, али јако је лепо. Брдовито, код нас је равница, тако да и ова приредба и овај парк, јако је лепо“, каже Барна Рудолф из екипе „Будапест балон“. 

„Ми смо иначе из Словеније и мени се ту јако свиђа као и природа, а нарочито људи. Иако смо четири сата стајали на граници, али није нам жао оног времена јер нама је јако драго ту у овим крајевима“, нагласио је Штефан Берталанић, Мурске Соботе.

Балонарски клуб „Феникс“ са Крушевљанима је од оснивања манифестације.

„Нажалост, ми смо једина балонарска посада из Србије. Нема много заинтересованих да се баве овим спортом. Нас држи љубав према балону, према висини. Ово шушкање ветра, пуцкетање горионика, то само у балону може да се осети“, каже Урош Миладиновић из балонарског клуба „Феникс“.

Прилику да то изнова искусе, Крушевљани се надају, имаће и догодине уз учешће и већег броја балонарских посада.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи