Читај ми!

Мистериозни богаташ купио суперјахту оснивача „Мајкрософта“ за 235.000.000 евра

Огромна истраживачка суперјахта направљена за суоснивача „Мајкрософта“ Пола Алена, продата је за нешто мање од 235.000.000, а сада се може изнајмити за „тричавих“ милион и двеста хиљада евра.

„Октопус“ је била највећа јахта на свету када је завршена 2003. године, а 126 метара дугачак брод представљао је прекретницу и дизајну суперјахти. Осим уобичајених ствари, јахта има две подморнице, два хеликоптера и студио за снимање.

Могла је да буде коришћена као брод за истраживање морских дубина, али и као луксузна јахта.

На тржишту се налази од Аленове смрти 2018. године. Првобитно је понуђена за 295.000.000 евра, али је после неког времена цена спуштена на двеста тридесет пет милиона. Како Гардијан преноси, верује се да је продата за мало мање од понуђене цене.

Све што се зна јесте да је купац Скандинавац, као и да ће јахта бити на располагању за изнајмљивање. За брод те величине, уобичајена цена за недељно изнајмљивање је 1.200.000 евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи