Читај ми!

Гужва у пансионима за псе, места има само ако неко откаже

Посебна мука чека оне који би на летовање, а имају пса којег не могу да поведу са собом. Наиме, пансиони за псе у Београду су препуњени и резервисани месецима унапред. Шансу да нађете слободно место имате само ако неко откаже.

Они нису могли да уживају са својим газдама на пешчаним плажама, али зато у овом пансиону за псе имају удобне креветиће, двадесетчетворочасовну бригу и велико двориште за трчање и игру са другарима.

„Има куца које су јако везане и оне се теже одвајају. Или се никада нису одвајале. Имамо случајеве од куца које су 5 и 6 година старе и деси се нешто да власник мора, нема могућности да поведе пса са собом и просто мора да га доведе на чување и онда је наша главна улога да их мазимо, пазимо, да стекнемо поверење и да они код нас уживају“, каже Сања Кларић из хотела за псе.

Није лако пронаћи некога да вам чува пса када одете на одмор.

„Имамо псе који власници доводе због службених путовања на која морају да оду а нису у могућности да поведу пса, онда су ту разноразна весеља, крштења, свадбе, младенци нам често доводе куце и кажу е овог викенда их чувајте, ми идемо на свадбу“, наводи Кларићева.

Неки пате све док се не врате газе, а неки се толико навикну, да пате када морају назад кући.

„Углавном буду збуњени чак и они који су јако јако друштвени и који воле да се играју, кад дођу и виде у окружењу толики број паса, збуне се једноставно, улазе у чопор који им је непознат и просто не знају шта да очекују од чопора, да ли је чопор добронамеран или не. Кад схвате да су они добродушни, да су добронамерни, онда полако почињу да се опуштају“, наводи Кларићева.

„Све наравно једва чекају да виде своје власнике, обрадују се, али нам се врло често дешава да када дођу кући, да нам власници јаве да су јако тужни, да им недостају другари, али то прође за дан-два“, додаје Кларићева.

Да би један пас могао да добије смештај у пансиону мора да буде здрав, вакцинисан, чипован и социјалозован. У неки мпансионима власници морају да донесу своју храну, у некима не. Неки чувају само мале псе, а свима је заједничко да је преко лета тешко наћи слободно место.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи