Читај ми!

Најскупљи хамбургер на свету се не зове без разлога „Златни дечак“

Ресторани широм света су током пандемије ковида 19 прошли кроз прилично тежак период, али то није спречило холанског кувара Роберта Јан де Вена да направи најскупљи хамбургер на свету назван „Златни дечак“ који је продат за пет хиљада евра.

Холандски кувар Роберт Јан де Вен је хамбургер је назвао „Златни дечак“ с разлогом, с обзиром на то да у њему има и златних листића, шафрана, чувене Вагју говедине, кавијара и још сијасет других ђаконија које су допринеле томе да ова његова кулинарска креација постане најскупљи хамбургер на свету.

„Намера да оборим светски рекорд ми је одувек била животни сан и осећај је стварно диван“, признаје Де Вен.

Досадашњи рекорд је држао ресторан у Орегону у Сједињеним Државама који је 2011. године произвео хамбургер чија је цена износила 5.000 долара (4.200 евра), али је био тежак 352, 44 килограма.

Међутим, холандси кувар је пажњу усмерио на кавалитет, а не квантитет и определио се за комбинацију врхунских састојака. „Златни дечак“ у себи садржи између осталог – Белуга кавијар, краљевску крабу, шпанску шунку Палета Иберико, беле тартуфе и енглески чедар сир.

Ту је и умак од пржене рибе припремљен са најскупљом врстом кафе на свету Копи-лувак.

Ни тесто за земичку није сасвим обично већ је прирпемљено са шампањцем Дом Перињон и обавијено златним листићима.

Намере Роберта Јан де Вена нису биле само да се промовише и оствари свој давнашњи сан и постане рекордер. Најскупљи бургер на свету је купљен за пет хиљада евра, али је целокупан приход дониран невладиној организацији која помаже банкама хране у Холандији.

„Донација од 5.000 евра помоћи ће добротворним организацијама да купе скоро хиљаду оброка за људе којима је то потребно“, нада се Де Вен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи