Читај ми!

Дубаи оборио још један Гинисов рекорд, сада имају и најдубљи базен на свету

Најдубљи базен за роњење отворен је у Дубаију, а посетиоци ће моћи да се спусте на 60 метара дубине до потопљеног града и одиграју партију стоног фудбала, на пример.

Дубаи, туристичко и пословно средиште усред ужарене пустиње познат је по екстравагантним атракцијама, попут затворене скијашке стазе, великих водених паркова и највише зграде на свету. Сада могу да се похвале још једном јединственом атракцијом – најдубљим базеном за роњење.

„Дип дајв Дубаи“ је испуњен са 14 милиона литара воде, колико стане у шест олимпијских базена, и добио је потврду Гинисове књиге рекорда да је најдубљи базен на свету за роњење.

Компанија која управља „Дип дајвом Дубаи“ (Deep Dive Dubai) наводи да је овај базен 15 метара дубљи од било ког другог базена на свету.

Дизајниран је у облику шкољке, као асоцијација на традицију лова на бисере по којој су Емирати познати, а уједно је и највећи подводни филмски студио у региону.

Рониоци се спуштају до потонулог града који је опремљен озвучењем и расветом.

На путу до дна налазе се две „суве“ собе испуњене ваздухом где рониоци могу да предахну.

Посетиоци могу да бирају да ли ће да роне са боцом или без ње. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи