Читај ми!

Дивљи запад, каубоји и Индијанци на Златибору

Тематски парк „Ел пасо сити“, од како је прошле године отворен, буди пажњу и пролазника и посетилаца Златибора. Смештен на десетак километара од центра планине, показује једно време, другу половину 19. века на две стране света-на америчком Дивљем Западу и на Златибору.

Није у Тексасу већ на златиборским Водицама, али има и салун, пошту, кочије, затвор баш као на Дивљем западу. Уз каубоје – наравно и Индијанци, село поглавице Бик који седи. Све је у духу вестерна и повратка у прошлост за различите генерације.

Неки долазе овде због носталгије и подсећања на златну еру вестерна са Џоном Вејном, Гаријем Купером, а неки због љубави према стилу Дивљег запада.

Није Рио Гранде већ златиборски поточић који амерички градић дели од српског планинског села.

„Зашто људи не би видели каубојски град, индијанско село овде на Златибору, не морају да путују у Америку. Видео сам нешто слично горе у Бону само што они немају српско село које има своју цркву, свој ресторан, своју воденицу“, каже Милија Чумић, власник „Ел Пасо Ситија“.

Прошлог лета „Ел Пасо Сити" је био хит међу домаћим гостима. Овог лета домаћих је мање а странаца више а више је и оних који желе да у живописном градићу преспавају у шатору, каравану или брвнари.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи