Читај ми!

Угашено „ватрено око“ у Мексичком заливу

Пожар на површини океана западно од мексичког полуострва Јукатан који је избио у петак ујутру је угашен, саопштили су из државне мексичке нафтне компаније Пемекс. Узрок пожара чији снимци су изазвали буру на друштвеним мрежама је било цурење плина из подводног гасовода, саопштили су из компаније, како преноси Ројтерс.

Јарко наранџасти пламен који искаче из воде налик на растопљену лаву назван је на друштвеним мрежама „ватрено око“. Пожар је беснео у Мексичком заливу на релативно малој удаљености од платформе нафтне компаније Пемекс.

Како се наводи у саопштењу, било је потребно више од пет сати да се пожар потпуно угаси.

Пожар је започео у подводном гасоводу који повезује Пемексову нафтну платформу са најзначајнијим налазиштем Ку Малуб Сап која се налази недалеко од јужног обода Мексичког залива.

Из Пемекса наводе да у пожару није било повређених, и да производни објекти нису оштећени. Пожар је извио око 5.15 по локалном времену, а потпуно је угашен до 10.30 сати. За гашење пожара коришћен је азот, додаје се у извештају. Узрок пожара се испитује.

Анхел Каризалес, шеф мексичког регулаторног тела за безбедност, у објави на Твитеру је навео да није дошло до „изливања у океан“, али није објаснио шта је онда горело на површини воде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи