Читај ми!

Солитери повезани мостовима и бициклистичким стазама - како изгледа нови кварт у Торонту

Објављен је предлог изградње градског кварта у Торонту, који се састоји од девет кула повезаних мостовима.

Осим станова, у комплексу су и баште, терени, кафићи, пешачке и бициклистичке стазе, травњаци, паркови...

Пројекат се зове „Орка Торонто", а становнике солитера спајају шеталишта и стазе који су испреплетани око високих зграда.

Продавнице, ресторани и кафићи били би директно повезани са отвореним површинама парка на неколико нивоа, а предвиђене су покретне степенице и лифтови.

Центар града, на овај начин, био би добро повезан и са градском плажом, јер је планирано да будући комплекс буде постављен у близини станице Унион.

Оснивач фирме „Сафди архитектс" која је предлагач пројекта Моше Сафди рекао је: „Како се град ширио према западу, баријера између Кинг Веста и округа на обали све је већа".

„Наш дизајн тежи поновном повезивању са обалом и то уз помоћ економски одрживог пројекта и парка који нуди јединствено искуство. Пословни простор, канцеларије, ресторани, продавнице и паркови, привлачиће и становнике Торонта али и туристе", додао је Сафди.

Пројектом је обухваћено укупно девет кула, са приближно 3.000 стамбених јединица.

Повезани стамбени торњеви, навели су у Сафди Архитектс, нуде заједничке садржаје на више нивоа како би подстакли интеракцију међу становницима и подстакли осећај заједнице.

Пројекат - који је предлог пословних партнера: „Крафт девелопмент корпорејшн", „Кингсмен груп", „Фенгејт асет менаџмент" и „Ерап енџиниринг", тренутно је на јавној ревизији града Торонта.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи