Чули сте за прагње, а знате ли шта је „хамбурек“

Гурмански специјалитет „хамбурек“ у Бору је очарао љубитеље доброг залогаја, а настао је спајањем обичног бурека и хамбургера чиме се осим сјајног укуса, добија изузетна калоријска вредност.

Предузимљиви Борски пекари направили су својеврстан спој Истока и Запада у свом малом граду. Грађани из целе Тимочке крајине свраћају у Бор да пробају најновију врсту брзе хране.

Ових дана, кажу у Тимочкој крајини, сви путеви воде у Бор на енергетски специјалитет хамбурек. Кажу, бурек је бурек, али је хамбурек специјалитет.

„Пљескавица иде обично у лепињи, али ми Борани волимо у буреку“,

Хамбурек у Бору постоји већ неколико година уназад, а многи су тек сада чули за њега.

Можда неко у први мах очекује чудо невиђено, али као и у животу све велике ствари су углавном једноставне.

„Знате како, то је бурек са сиром или са месом, четвртина, и унутра иде пљескавица са различитим прилозима. Неко воли, неко не воли, то је већ ствар укуса“, каже Анета Младеновић радница у пекари.

„Бурек и дан данас има своју цену, пљескавица има, па једно у друго, то му дође та цена са прилогом. Муштерије које користе хамбурек су углавном млади људи и то најчешће ноћу, а у последње време то је, богами, постало масовно“, наводи Бранислав Илић власник радње.

Гурманско чудо из Бора, кажу, настало је много пре пандемије коронавируса, када се омладина враћала из ноћног провода. Тада је неко наручио бурек и пљескавицу и све остало од прилога. Тако је почело, а и данас траје, само што нема ноћног провода.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 01. новембар 2024.
12° C

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње