Пица са 254 врсте сира – потврђен Гинисов рекорд пица-мајстора из Француске
Француском пица-мајстору Беноау Бруелу из Лиона, после висемесечне административне процедуре, Гинисова књига рекорда је признала титулу за мајстра који је направио пицу са „највише сорти сирева“.
После вишемесечних административних послова како би доказао да је искористио све састојке које је навео, пица-мајстор из Лионске пицерије, Бено Бруел је коначно добио потврду да је оборио Гинисов рекорд тако што је на пици пречника 30 центиметара употребио 254 различите врсте сира.
Оцењивање се вршило на основу видео-снимка који је још у фебруару објавио француски јутјубер који прави прилоге о кулинарству на свом каналу, а који је забележио спремање Бруелове рекордне пице.
У том видеу Бруел каже да је био приморан да обори претходни рекорд пице која је била преливена са 154 врсте сира, нарочито када је сазнао да рекорд држи Аустралијанац, јер би такав рекорд, по његовом мишљењу морао да држи један Француз, јер је његова земља најпознатија управо по овој намирници.
После пажљивог узорковања и мерења сваког комада сира које је трајало два сата, Бруел је успео да састави своју креацију за коју је употребио преко килограм и по сира.
С обзиром на то да су само састојци за ову пицу са 254 врсте сира износили 1.000 долара, она није постала редовна ставка на менију ресторана у коме ради Бруел, али неки срећници су имали прилику да испробају ову креацију и поједу по парченце за које су морали да издвоје 50 евра.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар