Србија постаје део Мишленовог туристичког водича, прве звездице у децембру
Директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић саопштила је да Србија од данас постаје део породице престижног Мишленовог гастрономског водича, као и да ће у децембру бити објављено који су ресторани у Србији добили то најпрестижније кулинарско признање.
„Србија је од данас постала део Мишленове породице“, рекла је Лабовићева на конференцији за новинаре, којој је присуствовао и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.
Директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић истакла је да је то глобално најпрестижнији гастрономски водич који поставља стандарде у гастрономији и да је присутан у свега 33 земље у свету.
Немају га ни све земље чланице ЕУ, додала је Лабовићева.
„То потврђује да можемо да парирамо светском квалитету када је гастромска понуда у питању“, нагласила је Лабовићева.
Половином децембра знаћемо коме иду Мишленове звездице
Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић каже да ће 14. децембра бити познато који ће ресторани у Србији добити Мишленове звездице и колико.
Прецизирао да ће се тада знати резултати инспекција и контрола које спроводе Мишленови инспектори.
„Ми не знамо ко ће добити, али и да знамо, не бисмо смели да кажемо. Очекујемо додатне анонимне инспекције у тим ресторанима и може да дође до промена у коначном списку након свих инспекција које се раде“, каже Љајић.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар