Боб је неуништив, преживео и операцију тумора!

Када је једна британска породица уочила избочину на перају своје 20-годишње златне рибице, убрзо је посетила познатог ветеринара др Фаја Бетела, који је установио да је реч о тумору.

Током 30 минута, колико је трајала операција у ветеринарском центру „Тол Барн“ у Норфоку у Енглеској, живот златне рибице је спасен. Ипак, „претрпео“ је кућни буџет – породица је за операцију рибице Боба морала да издвоји 230 евра.

„Опције су биле само операција или успављивање. Боб је сада у одличном стању. Старији је од њихове деце и сматрају га чланом породице“, истиче ветеринар.

Током операције, коришћен је минијатурни монитор који прати рад срца. Ветеринар је Бобу давао анестетике, а саму операцију спровео је микрохируршком опремом.

„Прилично је компликовано, јер је све тако мало. Ово је била најстарија риба коју смо оперисали... Боб је сада код куће и ужива у правилном пливању, први пут након више недеља“, закључује др Бетел.

Златне рибице се најчешће држе у стакленим или пластичним куглама, без одговарајућег прочишћивача воде или пумпе за ваздух, иако им је то највише потребно, с обзиром на њихов брз метаболизам и потребу за великом количином кисеоника у води.

Последица таквог чувања је скраћен животни век – златне рибице у заточеништву живе од шест до осам година, што је кратко у поређењу са примерцима који, у нормалним животним условима, могу да живе и до педесет година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи