„Ербас“ поклања четири авиона музејима ваздухопловства

Компанија „Ербас“ ће упутити четири тест-летелице у Музеј ваздухопловства и астронаутике на аеродрому „Ле Бурже“ у Паризу и Музеј „Аероскопија“ у Тулузу, у циљу очувања наслеђа.

Реч је о летелицама „А320“, „А340-600“ и две „А380“. Прва тест-летелица која ће бити предата музеју је „А380 МСН4“, а на аеродром „Ле Бурже“ ће стићи 14. фебруара.

Остала три авиона, која одржава „Ербас херитиџ“ у оквиру фабрике у Тулузу, биће достављена Музеју „Аероскопија“ у наредне две године, када северни део музеја буде припремљен.

Те летелице ће представити више од 30 година пробних летова и комерцијални успех бренда „Ербас“.

Након доласка авиона „А380 МСН4“ на аеродром „Ле Бурже“ и припреме за његово приказивање у једном од највећих музеја авијације на свету, препознатљива тест-летелица ће проћи кроз процес обнављања како би се представила њена оперативна улога.

Када буде завршена почетна фаза техничких послова на конструкцији авиона, која укључује структурно очување, биће осмишљена и специјална изложба унутар летелице коју ће посетиоци моћи да погледају од 2018. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи