Обнажене жене протестовале због забране топлеса

Велики број жена обнажених груди изашао је на улице Буенос Ајреса и још два аргентинска града у знак солидарности са женама које су недавно дошле у сукоб с полицијом због тога што су на јужноатлантској плажи биле без горњег дела купаћег костима.

Демонстрације у аргентинској престоници и градовима Мар дел Плата и Росарио изазвао је инцидент који се пре две недеље догодио у месту Некочеа, 500 километара јужно од престонице, преноси АФП.

Двадесет полицајаца је тада трима женама наложило да обуку горњи део костима, или да оду са плаже.

То је пренеразило многе у Аргентини, где су људи, под теретом економских проблема и борбе против корупције, све уморнији од онога што неки сматрају прекорачењем овлашћења.

„Тај мачо стил размишљања мора да се оконча. Ми смо власнице наших тела и можемо их показивати ако желимо. Ми нисмо роба“, каже демонстранткиња Ноелија (28).

Прошлог јула, хиљаде жена изашло је обнажених груди на улице широм земље након што је једна жена избачена са јавног места у близини Буенос Ајреса због тога што је дојила дете, подсећа француска агенција.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи