„Фејсбук“ на суду због коришћења селфија у лажним вестима

Избеглица из Сирије Анас Модамани поднео је тужбу против „Фејсбука“, пошто је видео-снимак који је направио с немачком канцеларком Ангелом Меркел употребљен за лажне вести на тој друштвеној мрежи.

Модаманијева фотографија појавила се на интернету у августу 2015. године, али је касније коришћена за његово лажно повезивање с терористичким нападима.

Суд у немачком граду Вирцбургу саслушао је уводна излагања адвоката обе стране, пренео је Би-Би-Си.

„Фејсбук“ је обрисао поједине објаве, али Модаманијеви адвокати тврде да су ти садржаји и даље били широко распрострањени.

Адвокати су навели да је „Фејсбук“ могао да учини више у циљу спречавања људи да деле Модаманијев селфи на друштвеној мрежи.

Његова фотографија је коришћена уз објаве о нападима у Бриселу и на божићном вашару у Берлину.

Адвокат „Фејсбука“ Мартин Мунц је рекао да би, с обзиром на милијарде објава дневно, компанија требало да запосли „неко чудо од машине“ које би уочило такву злоупотребу, наводи Блумберг.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи