„Супербоул“, рекламама на Трампа

Синоћ је одиграно финале америчке фудбалске лиге, 51. „Супербоул“. Победили су Њу Ингланд патриотси из Бостона, омиљени тим Доналда Трампа. На полувремену су губили 28 према три, па је председник Трамп можда одустао од даљег гледања, а имао би шта да види. Најскупље рекламе на телевизији нису носиле само поруке шта да купите већ и како Америка и њен председник треба да се понашају ако желе да остану лидер слободног света.

Компанија која продаје грађевинску опрему, у својој реклами описала је покушај Мексиканке, мајке са кћерком, да се домогне Америке.

На путу према оцу који тамо већ живи и ради, оне прелазе набујалу реку, врелу пустињу, да би их на граници сачекао дугачак зид. Али, на зиду су неки добронамерни грађевински радници направили огромна врата добродошлице.

Поруку о једнакости шаље и „Кока-Кола“, која суптилно подсећа на то да је њено тржиште глобално и да је Америка прелепа баш због тога што у њој живе различите нације.

„Бадвајзер“ је понудио романсирану причу о свом оснивачу, немачком имигранту, попут Трамповог деде, који долази у Америку. Сусреће се са тешкоћама и ксенофобијом. Да би на крају направио један од симбола САД.

Ер Би-ен-би (AIR BNB), туристички посредник, поручује да сте добродошли одакле год да сте, кога год да волите и коју год веру да практикујете.

Тридесет секунди рекламе у полувремену најважније утакмице у Америци кошта 5,5 милиона долара. Неке фирме нису жалиле новац да пошаљу поруку која је више политичка него пословна.

За телевизију Фокс, склонију председнику Трампу од других, сав тај новац није био довољан да пусте рекламу са вратима на Трамповом зиду. Компромис је направљен тако што су гледаоци позвани да епилог приче потраже на сајту.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи