Решење о заплени путовало 11 година од Осијека до Сеоне

Борис Крајнер из Сеоне, код Нашица у Хрватској, непријатно је био изненађен када је недавно примио решење о заплени имовине из 2006. године због неплаћене претплате за 2005, објавио је осијечки „Глас Славоније“.

Решење, које је путовало 11 година, односи се на дуг Крајнеровог оца, који је преминуо 2005. године, а законски наследник имовине је Борис.

Крајнер каже да не може да верује да је решење путовало из Осијека до Сеоне пуних 11 година.

Печат на решењу је из фебруара 2006, а он га је добио крајем јануара ове године.

„Ништа нисам сумњао када сам добио плаву коверту јер знам да никоме нисам дужан, а нити водим судске спорове. Када сам је отворио, остао сам у шоку. Видео сам да је у питању дуг за РТВ из 2005. године. Дуг није мој, већ очев, који је умро 2005, али је пренесен на мене. Није то битно, већ што сам решење о извршењу добио након 11 година! То је за рубрику 'веровали или не'“, каже Крајнер.

Направио сам приговор и послао јавној бележница која ми је послала решење о сврси. Чекам одговор, а док не стигне, ништа нећу платити.

„Туђи немар и неодговорност сигурно нећу платити“, категоричан је Крајнер.

Решење о извршењу са основним дуговима, каматом и трошковима адвокатске канцеларија износи 687,09 куна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи