Мештанин тетовског села држи припитомљене вукове

Фадил Исмаили из тетовског села Лешок у свом дворишту као љубимце има три припитомљена вука.

У репортажи објављеној на телевизији Телма, види се како вукови Луна и Лупо и њихов отац Алек весело дочекују, играју се са репортером те телевизије и хране се из његове руке.

„Темперамент вука не треба да вас плаши, моји миљеници се радују новим гостима“, каже Исмаили који те припитомљене животиње две године чува у ограђеном дворишту своје викендице.

Идеја да чува вукове му се, каже, родила кад је био на раду у Швајцарској. Чувао је многе животиње, али се решио да, када дође у свој родни крај са собом доведе и вукове за које тврдио да су јако интелигентни.

„Ови вукови потичу са простора некадашње Чехословачке. Да бих их донео у Македонију завршио сам специјални курс у Швајцарској за чување вукова“, објашњава Исмаили и истиче да се не слаже са термином чување вукова, већ каже да он и његова породица живе са вуковима и да има велико поверење у њих.

„Много су опрезни и никог нису повредили“, додаје Исмаили.

Два вука Исмаили је дао породицама у другим деловима Македoније, у Скопљу и Брвеници.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи