Степски смукови спасени из шахтова и цеви

Чланови Удружења „Зоо планет“ извадили су из шахтова и цеви у близини погона некадашње Електронске индустрије у Житорађи 50 степских смукова, рекао је агенцији „Бета“ председник тог удружења Душан Стојановић.

Душан Стојановић је рекао да су смукове приметили радници који су ангажовани на реконструкцији фабрике и који су добили задатак да кроз шахтове провуку нове електричне каблове.

„Било је потребно око три сата да све смукове извучемо, пошто су се углавном налазили у цевима које повезују шахтове. Пронашли смо их склупчане и слабо покретне, јер су током зиме у стању хибернације“, рекао је Стојановић.

Према његовим речима, све пронађене змије су пребачене у дрвене кутије са сламом, такозване хибернакулуме, и сада се налазе у просторијама Удружења „Зоо планет“ у селу Каменица, код Ниша.

„Према договору са Заводом за заштиту природе, смукови ће остати код нас све до маја. Тада ћемо их вратити у природу, негде поред Житорађе“, рекао је Стојановић.

Додао је да степски смукови нису отровне змије и да су међу змијама које се најчешће проналазе у урбаним срединама.

Стојановић је рекао и да су чланови Удружења прошле зиме у школи поред Житорађе пронашли 15 смукова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи