Кинеска Година петла у знаку Трампа?

Једна фабрика на истоку Кине је продала око 100 петлова на надувавaње уочи Године петла по лунарном календару, а дизајн џиновске птице подсећа на новоизабраног председника САД Доналда Трампа. Врло слична скулптура постављена је прошлог месеца испред тржног центра у Таијуану, главном граду рударске области Шанси.

Вест је привукла велику пажњу на друштвеним мрежама и фабрика у Ђијасингу је убрзо почела са производњом.

Петлови су високи од два до пет метара, уместо кресте имају препознатљив прамен косе Доналда Трампа и крилима опонашају његову гестикулацију.

Трамп ће дужност преузети 20. јануара, недељу дана пре лунарне нове године, када ће Кинези обележити почетак Године петла.

Фигуре петла и кокошке увелико се продају широм Кине, а међу њима се нашла и фигурина „Трамп“.

Новоизабрани председник САД привукао је пажњу кинеске јавности између осталог својим изјавама о комунистичком режиму у Пекингу и коментарима о Јужном кинеском мору и Тајвану.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи