Руски зоо-врт успавао све своје птице због епидемије птичјег грипа

У једном руском зоолошком врту успаване су све птице, међу којима и папагаји, лабудови и канаринци, пошто их је претходно више од 30 угинуло од птичјег грипа, јавиле су данас локалне власти.

У „Вороњешком зоо-парку“, 450 километара јужно од Москве, уништено је 159 птица, пошто је 35 овог месеца угинуло од птичјег грипа, наводи се у саопштењу које преносе руске новинске агенције.

Међу успаваним птицама, које су спадале у 44 врсте, било је папагаја, лабудова, кавкаских фазана, мандаринских патака и канаринаца.

У Ростову на Дону је уништено 160.000 ћурки од краја децембра, када је откривен птичји грип на једној фарми, преноси данас економски дневник Ведомости.

Жаришта вируса птичјег грипа Х5Н8 на својој територији, 17 европских земаља је пријавило Светској организацији за здравље животиња (ОИЕ) – Аустрија, Чешка, Грчка, Данска, Финска, Француска, Холандија, Хрватска, Италија, Мађарска, Немачка, Пољска, Румунија, Србија, Швајцарска, Шведска и Велика Британија.

Од соја птичјег грипа Х5Н1 умрло је 430 људи, углавном у Југоисточној Азији, од првог избијања 2003. године, док је од соја Х7Н9 умрло 200, од појављивања тог вируса у марту 2013. у Кини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи