Масивно тело налик комети креће се ка Земљи

Америчка агенција за истраживање свемира објавила је да се ка нашој планети крећу два објекта од којих се карактеристике једног не могу утврдити!

Наса је један описала као комету, док их је други оставио збуњене.

Комета "C/2016 U1 Neowise" ће проћи поред Земље ове недеље, док ће се поменути мистериозни објекат, назван "2016 WF9", најближе Земљи, што је даљина од 51 милион километара, наћи 25. фебруара.

"2016 WF9" је уочен 27. новембрa прошле године, у оквиру Насиног пројекта за откривање астероида и комета "Neowise".

Научници верују да је широк од 500 метара до једног километра.

"2016 WF9" је прилично збунио Насине научнике који немају одговор на питање да ли је реч о комети, астероиду или нечему трећем.

„Не зна се да ли је тај објекат можда некад био комета, али нас учи томе да је граница између комете и астероида врло нејасна... Ко зна, можда је временом изгубио своје праве карактеристике које се можда налазе испод његове површине“, рекао је Џејмс Бауер, заменик директора Насине Лабораторије за ракетну пропулзију.

Према генералном правилу, астероиди су стеновити или имају више метала, док су комете углавном „ледене“.

"2016 WF9" је таман и нема рефлексију, што је одлика комете, али нема карактеристичну прашину и облак гаса који дефинише комете.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи