Забавни квиз „Ко је рекао – Трамп или Земан“

Амерички магазин „Форин полиси“ забавља своје читаоце, а захваљујући чешким медијима и Чехе, малим шаљивим квизом у коме треба да погоде коју је од проруских изјава изрекао председник САД Доналд Трамп, а коју председник Чешке Милош Земан.

Читаоцима је понуђено седам изјава у вези са Русијом и тиме да ли представља по Запад претњу или не, и прилика да погоде да ли је аутор Трамп или Земан.

Форин полиси подсећа да је председник Чешке Милош Земан најоштрије осудио нови Центар за борбу против тероризма и хибридних претњи у чешком МУП-у који има задатак да реагује на лажне вести и дезинформативне и пропагандне кампање страних држава укључујући ту и Русију коју у Чешкој везују за ширење лажних вести и лажних узбуна, јавља чешка новинска агенција ЧТК.

„Портпарол председника Земана Јиржи Овчачек због оснивања Центра отворио је посебан налог на Твитеру. Само за то да критикује настојања властите земље да се бори против руских дезинформација“, написао је амерички магазин.

Већина изјава из квиза изражава сличне ставове, рецимо тврдња председника Чешке да озбиљно прихвата речи шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова да на истоку Украјине нема руских војника или изјава Доналда Трампа да се „Путин не спрема на Украјину“.

Чешке обавештајне службе у својим извештајима, исто као и невладине организације које су прошле јесени израдиле посебну анализу за владу не узимају олако проруску пропаганду, дезинформације и лажне вести које се све више шире интернетом и преко дела медија међу Чесима а на све јачу државну руску пропаганду преко разних нетранспарентних сајтова упозорио је и шеф Војног комитета НАТО, чешки генерал Петр Павел.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи