НОРАД: Божић Бата кренуо са Северног пола!

Команда одбране северноамеричког ваздушног простора, коју заједнички воде САД и Канада, саопштила је да је Божић Бата 24. децембра кренуо са Северног пола на пут око света да би током 24 сата свој деци стигао да испоручи божићне поклоне.

НОРАД: Божић Бата кренуо са Северног пола! НОРАД: Божић Бата кренуо са Северног пола!

По традицији дугој више од пола века, Команда одбране северноамеричког ваздушног простора (НОРАД) својом напредном технологијом „прати“ кретање Божић Бате и обавештава западну јавност када може да га очекује у којем крају, преноси Хина.

Ова команда створена је у доба Хладног рата и задужена је за заштиту САД и Канаде од ваздушних напада и лансирања нуклеарних пројектила.

Али, као и сваке године од 1955. њени моћни радари и сателити једног дана у години, на Бадњи дан по грегоријанском календару, „користе се“ и у овакве сврхе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи