Фестивал епске фантастике у ДОБ-у

Фестивал епске фантастике „Мач и магија VII“ биће одржан сутра од 14 до 23 часа у Дому омладине Београда. Програм ће обухватити пет трибина на којима ће бити представљена нова дела домаћих аутора са многобројним гостима, као и иностраних писаца. Биће организован и cosplay, а посетиоци ће моћи да испробају и друштвене игре на тему фантастике.

На манифестацији ће бити речи о опусу Мајкла Муркока, творца популарне хронологије о Елрику и Црном мачу, Роберта Е. Хауарда, познатог по франшизи о Конану, Робина Хоба, аутора две триологије Крв краљева и Liveship Traders, Бернарда Корнвела, писца историјских књига које нагињу ка фантастици, и Стивена Ериксона, представникa савремене епске фантастике.

Најављена је промоција трилогије Седам мачева Милоша Петковића, разговор о вампирима, представљање романа Винча - Знамење Богова о коме ће говорити Александар Петровић (Аца Селтик) и Иван Драјзл, а биће и организован cosplay на тему вампира.

Једна трибина ће бити посвећена серији Игра престола и ономе што следи после шесте сезоне, биће представљена нова издавачка кућа „Страхор“, као и прва књига Димитрија Стевановића Име ватре.

Публици ће се представити и Душан Марковић, аутор многобројних цртежа и омота у свету хеви метал музике, а Иван Бранковић ће представити свој роман који ускоро излази из штампе Пројекат Херкулес, наставак романа Прометејев дневник у издању „Порталибриса“.

У организацији клуба из Београда „Ц 22“ и клуба „Д 20“ из Панчева посетиоци ће моћи да испробају друштвене игре на тему фантастике, а као и до сада велики број излагача биће присутан на конвенцији.

Фестивал епске фантастике организује Удружење „Мач и магија“, а улазница кошта 200 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи