Продавала играчке због болесне мајке, комшије је изненадиле

Стотине становника Познања у Централној Пољској изненадило је осмогодишњу Асју Јаглу када су дошли на њен мали добротворни базар за суседе, на коме је планирала да прода неке играчке, школски прибор и одећу како би прикупила новац за болесну мајку.

Продавала играчке због болесне мајке, комшије је изненадиле Продавала играчке због болесне мајке, комшије је изненадиле

Асја је позив на суботњи мини-добротворни базар са томболом написала руком на обичним листовима папира истргнутим из нотеса и залепила на неколико улаза у насељу, али је неко од суседа позив снимио и фотографију поставио на друштвене мреже, где су га приметили и пољски медији.

Прича о девојчици која се одриче играчака да помогне тешко болесној мајци, која има епилепсију и тек је изашла из болнице после операције кичме, ганула је људе у целој Пољској.

Уместо неколико суседа испред зграде се појавило неколико стотина људи, као и представници предузећа и ватрогасци, док је локална пицерија сав приход од пица које продају на базару одредила за лечење Асјине мајке.

„И мама је била изненађена. Нисмо очекивали да ће толико много људи доћи да нам помогне. Припремила сам нешто мало ствари, много су донели људи добра срца. Мислила сам да ће то бити обични суседски базар“, казала је затечена девојчица пољској телевизији ТВН24.

Мајка Ана Јагла поручила је осталим хроничним болесницима које чекају дуготрајне и тешке рехабилитације да не губе наду, као што наду и веру у добро у људима није изгубила њена ћерка.

Стотине људи који су дошли на Асјин базар куповали су предмете које су донеле десетине других и предузећа који су желели да помогну девојчици, а неки су остављали новац у касице у замену за селфи пред малим „фијатом“, вожњу на мотоциклу, сладолед или колач.

„Огромна количина ствари је ту. Нисмо знали ко ће све доћи и нешто донети. Укључиле су се и продавнице, градска стража, ватрогасци. Добро рађа добро. Та мала искра, Асја, запалила је велику ватру“, казала је једна од Асјиних комшиница.

Мало је, међутим, недостајало да Асји базар забране, јер се неко анонимно жалио општини да је базар нелегалан јер се не зна како ће бити коришћен новац, али Асји је притекла у помоћ једна хуманитарна фондација и преузела покровитељство над базаром.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару