Српски тенкисти спремни за биатлон у Русији

Припадници Војске Србије који учествују на овогодишњим Међународним војним играма у Русији, увелико се припремају за предстојећа такмичења, а на полигону Алабино српски тенкисти задужили су тенкове типа Т-72 жуте боје, саопштено је из Министарства одбране.

Жребом је одлучено да ће се ове године припадници Војске Србије такмичити у тенковима жуте боје, док се у Алабину налази 20 наших тенкиста, који ће се борити за одличја на атрактивном Тенковском биатлону.

Уз екипу из наше земље и домаћина Русије, такмичиће се и екипе из Зимбабвеа, Киргистана, Монголије, Казахстана, Кине, Индије, Кувајта, Никарагве, Ирана, Венецуеле, Белорусије, Азербејџана, Анголе, Таџикистана и Јерменије.

Понтонирци Војске Србије који ће учествовати на такмичењу „Отворене воде“ у руском Мурому започели су са обуком, која се изводи у два дела.

У првом делу возачи су увежбавали кретање у саставу маршевске колоне од полазног рејона до водене препреке, након чега је уследила колективна обука са задатком да се склопи скела носивости 170 тона, из два дела – скела од 60 и 110 тона.

Екипа Војске Србије, састављена од 14 припадника артиљеријско-ракетних јединица за противваздухопловна дејства, која ће се такмичити у дисциплини „Чисто небо“ на полигону у близини града Јејск, већ је остварила успех – друго место на фудбалском турниру у конкуренцији осам екипа.

Припадници Речне флотиле, артиљерци и ракеташи први пут учествују на Међународним војним играма, док су тенкисти, који имају вишегодишње искуство, прошле године освојили бронзану медаљу.

Међународне војне игре биће одржане од 30. јула до 13. августа на војним полигонима у Русији, а први пут ће део такмичења бити одржан у Казахстану, док ће учествовати више од 130 екипа из 20 држава света које ће се надметати у 23 различите дисциплине, а девет земаља биће у улози посматрача.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару