Јагодински врт богатији за три „љуте звери“

У зоо-врту у Јагодини бенгалска тигрица Наташа на свет је донела троје тигрића и тако увеличала јубилеј, 10 година рада зоо-врта.

Јагодински врт богатији за три „љуте звери“ Јагодински врт богатији за три „љуте звери“

„Ради се о два тигрице и једном тигрићу, а Наташа се окотила рано јутрос око четири сата“, рекао је новинарима у зоо-врту ветеринар Владимир Јовановић.

Младунци су здрави, сисају, живахни су и добро су, казао је Јовановић и навео да је тигрица била носећа „нешто мање од четири месеца“.

„Наташа нас је изненедила, није се спремала као раније, скупљала сламу или није јела неколико дана. Мало смо јој помогли при порођају и све је добро прошло“, истакао је Јовановић.

Он је подсетио да је Наташа пре неколико година „имала царски рез и да је једва преживела“.

„Тигрићи ће уз мајку провести наредних месец дана, а после ћемо их одвојити, јер кавез у којем су сада тигрови је добар за одрасле али за младе није, није ни предвиђен јер је каменит и мањка светлост, која је неопходна за развој, уз витамин Д, да израсту у велике тигрове“, објаснио је Јовановић.

„Ово је девето легло тигрова у нашем зоо-врту. Тигрове из нашег врта, рођене овде, имају сви зоо-вртови у Србији, а један је поклоњен држави Алжир“, рекао је Јовановић.

Ветеринар је позвао зоо-вртове у Европи и свету да се јаве да би направили размену животиња.

„Нама ни једна животиња није вишак, али их имао за размену. Ми нудимо бенгалске тигрове за неку животињу коју ми немамо“, рекао је Јовановић.

Према његовим речима, мали тигрови када наврше месец дана почињу ручно да буду храњени, имају контакт са људима до неке одређене границе, а посетиоцима ће врт покушати да омогући сликање, мажење са њима, до границе да не буду угрожени ни људу ни животиње.

За 10 година постојања у зоо-врту у Јагодини, са садашњим, родило се укупно 13 малдунаца тигрова, подсетио је Јовановић.

Врт у Јагодини има више од 100 врста животиња са око 400 примерака, не рачунајући птице и рибе, а годишње га посети од 80.000 до 100.000 људи, највише школских екскурзија.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару