Док изговорите Рубикова коцка, овај Немац је већ сложи!

Само 7,88 секунди било је потребно Немцу Филипу Вaјеру да би постао европски шампион на такмичењу у слагању Рубикове коцке у Прагу под називом "Euro 2016".

Упркос томе што му је требало нешто више времена него аустралијском шампиону Феликсу Земдегсу, који је Рубикову коцку сложио за 7,07 секунди, Филип Вaјер је освојио титулу јер се она додељује такмичару из Европе, преноси Ројтерс.

"Еuro 2016" је 7. европско такмичење у слагању Рубикове коцке, на којем је учествовало више од 500 такмичара у 18 категорија.

Међу тежим категоријама било је слагање боја на коцки са повезом преко очију или коришћењем ногу уместо руку.

Главна категорија је класична 3x3x3 коцка, коју сваки такмичар решава пет пута, при чему се најлошији и најбољи резултат не узимају у обзир, већ се рачуна просек преостала три покушаја.

Вејер каже да су за овај успех биле потребне године и године вежбања, и да као савет једино може рећи да се брзина у слагању Рубикове коцке стиче искључиво вежбом.

Организатори наводе да се сваке године широм света прода 400 милона Рубикових коцки.

Светски рекордер у слагању коцке држи Колин Бернс који је сва поља сместио на праве позиције за 5,25 секунди.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи