У деветој деценији на бајкерској мисији

На мотору, са унуком, 87-годишња Десанка Станковић из Шапца, дуже од деценије крстари друмовима. Заједно су учествовали на бројним мото-скуповима, а претходног викенда, у „Бајк рок мисији“, Десанка је на мотору седми пут ушла на Косово.

Ведру и насмејану, Десанку Станковић затекли смо у друштву бајкера, испред мото-клуба „Чивија“, чији је најстарији члан. Моторе је заволела уз сина, а са унуком највише воли да се вози. За петнаест година, на харли дејвидсону, заједно су прешли више од 5.000 километара.

„Сваки дан бих могла овако, верујте ми“, каже Десанка. „Не плашим се, нит се плашим,
нити ме шта боли“.

За баку у деветој деценији, свака вожња је нова авантура. Воли да се дружи и путује са младима, а дневно препешачи и по неколико километара.

Њен унук Драгољуб Станковић каже да је, кад год је позове, расположена за вожњу: „Брзо се облачи за пола сата је спремна. Бако идемо, седај полако“.

Шнајдерка по струци, сама је отхранила троје деце и направила кућу. Знала је и да вари и да бруси, а сада у пензији ужива у дружењу и брзој вожњи на мотору.

„Све сам радила. И малтерисала и зидала. Све“, каже Десанка. „Прошла сам пуно, и
Нови Сад, Косовску Митровицу, и Краљево, Крагујевац. Свуда сам прошла“.

Супербака, како је бајкери још зову, најјача је „чивија“ у мото-клубу. Нема мобилни телефон, због чега је на скуповима, често и изгубе.

„Интересује је све, па некад нам се загуби“, каже њен син Душан Станковић. „Треба на пример да кренемо назад, а ње нема. Одједном се појављује, и онда настаје расправа са бајкерима“.

Жеља Десанке Станковић, које има шесторо праунука, је да на мотору, чешће одлази у 450 километара удаљену Косовску Митровицу, из које се пре више од пола века доселила у Шабац.

rts.sabac@rts.rs

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару