Моник, кокошка морепловац

Француз Гирек Соде плови светским морима са Моник. Помислили би да егзотично име припада некој препланулој лепотици. Варате се...

Две године борбе са таласима по лепом и ружном времену изградиле су близак однос два морепловца, одлучна да оплове свет. Један је 24-годишњи младић, а други је кокошка.

Гирек Соде је онај који обавља већи део тешког посла на броду. Моник ужива у погледу и понекад снесе понеко јаје.

Француз је из Бретање, а своје путешествије започео је у мају 2014. године. Након што су испловили са Канарских острва, пар морнара упутио се ка Сент Барту на Карибима пре него што су отишли пут Арктика крајем прошле године.

„Одмах сам знао да је она права. Била је само четири или пет месеци стара и никада није напустила Канарска острва. Ја нисам нисам знао шпански, она није знала француски, али смо се разумели“, шали се Гирек.

Иначе, Француз је размишљао да на пут поведе љубимца, али први избор није била кокошка. Прво је мислио да поведе мачку.

„Ипак, кокошка је био идеалан избор. Не треба јој много пажње, а обезбеђује ми јаја на мору. Људи су ми рекли да то неће бити могуће, да ће кокошка бити под превеликим стресом и неће носити јаја“, каже Гирек.

Међутим, није било проблема. Све време носи јаја. Адаптирала се савршено.

Француз објашњава да се труди да Моник укључи у све активности, па се на фотографијама може видети да сурфује, плива, плута на санти леда и у шерпи.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи