Четворогодишњак преживео унутрашње обезглављивање

Килијан Гонзалес успешно се опоравља након што је у саобраћајној несрећи доживео такозвано унутрашње обезглављивање, изузетно тешку трауму одвајања лобање од кичме, односно прекид лигамената између потиљачне кости и првог пршљена.

Прославивши свој четврти рођендан, Килијан се враћао кући са мајком Бренди, када их је снажна олуја изненадила на путу.

Бренди је у једном тренутку изгубила контролу над аутомобилом и проклизала, сударивши се са другим возилом. Судару су присуствовали Леа и Џоел Вудвард, који су пожурили да помогну.

Чули су крике малог Килијана, али испрва нису могли до њега да допру, јер врата није било могуће отворити. Џоел, иначе полицајац, успео је да сломи задње стакло и допре до дечака, али је тада и увидео тежину његових повреда.

Тада је супрузи рекао да дечакову главу држи потпуно мирно и да се никако не помера док хитна помоћ не стигне.

„Трудила сам се да останем мирна, али сам у себи вриштала. Размишљала сам како не знам шта радим. Најгоре осећање је то када не знате како да помогнете некоме“, рекла је Леа након несреће.

Међутим, не само да је Леа успела да му помогне, већ је малом Килијану вероватно спасила живот.

Врло мали број људи (тек негде око 15 одсто) преживи такву повреду и њима је најчешће потребна озбиљна операција, али доктори очекују да ће се Килијан потпуно опоравити без интервенције.

Осим повреде врата, малишан је поломио ногу и пар ребара. Његова мајка се такође опоравља од повреда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи