Деци су ови задаци „мачји кашаљ“, а одрасли „разбијају главу“

Прваци у Хонгконгу решавају мозгалицу са бројевима паркинг места за 20 секунди, а већини одраслих или треба дуго времена или уопште не успеју да је реше. Осим тога, њиховим вршњацима у Европи лако полази за руком решавање задатка са аутобусом, са којим одрасли такође имају много проблема.

Једно од питања за упис у хонгконшку основну школу постало је вирални хит, а мозгалица гласи: „Који је број паркинг места на ком се аутомобил налази.“

Питање, иначе, деца у Хонгконгу решавају за мање од 20 секунди, а тестови у другим деловима света показали су и да њихови вршњаци широм планете такође немају претераних проблема у одговарању.

Одрасли, с друге стране, мозгају минутима, а често и одустају од решавања проблема.

Тачно решење је 87! Слику треба наопачке замислити у глави. Онда се врло јасно види да бројеви иду по реду – 86, 87, 88, 89, 90, 91.

Решење и јесте врло логично када се мало боље размисли. Бројеви на паркингу су исписани тако да возачи могу да их прочитају када стају на њих.

Постоји још једна мозгалица са којом деца немају претераних проблема, али често изазива жустре дебате међу одраслима.

То је доказала и емисија Brain Games, у којој је одраслима представљена слика жутог аутобуса са идентичним крајевима и прозорима, тако да се испрва не може закључити где је предњи а где задњи део аутобуса.

И? Шта мислите, у ком смеру се креће аутобус?

Одрасли врло често имају тенденцију да превише размишљају о свим могућностима и закомпликују врло прост задатак. Деца, с друге стране, имају једноставан поглед.

У овом случају кључ у решавању мозгалице јесте чињеница да нема врата на страни аутобуса која се види, што значи да морају бити на другој. Уколико је то случај, значи да аутобус иде налево.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи