ФБИ платио више од милион долара за хаковање „ајфона“

Директор америчког федералног истражног бироа Џејмс Коми изјавио је да је ФБИ платио 1.300.000 долара за хаковање „ајфона“ који је користио нападач у Сан Бернардину у Калифорнији, у децембру прошле године.

Говорећи на безбедносном форуму у Лондону, Коми је рекао да упркос томе што је ФБИ одустао од тужбе против произвођача „ајфона“, „Епла“ у том случају, дискусија о приватности и потребама јавне безбедности треба да буде настављена.

Коми је рекао и да не зна какав би требало да буде исход расправе о сукобу права на приватност и заштите јавне безбедности у случајевима тероризма, али да је потребан одговор на ту дилему.

Директор ФБИ није навео да ли је његова агенција пронашла корисне информације у телефону нападача из Сан Бернардина, али је додао да се истрага наставља.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи