Када би тројке и голови одређивали састав владе...

Како изгледа када се опозиција уједини против власти? Или влада у којој су и социјалисти и радикали? СОС канал организовао је у Спортском центру „Раднички“ у Београду такмичење „Победник пре избора“. На основу постигнутих спортских резултата, политичарима су додељене политичке функције. Додуше, само виртуелне.

Ако се по лопти избори познају – влада је већ формирана. Премијер и министар полиције долазе из Вулиновог Покрета социјалиста, министар одбране из СПС-а, а министар спорта је радикал. Изгледа као неспојива коалиција, али ове министарске фотеље сви ови политичари зарадили су јер су данас били најбољи, свако у свом тиму.

„У ревијалној утакмици не знам да ли опозиција може да победи власт, али у недељу на изборима сигурно неће бити тако“, сигуран је Никола Никодијевић из СПС-а, иначе селектор фудбалске екипе власти.

Иако је власт победила опозицију са 3:1, за играча утакмице проглашен је капитен опозиције Бошко Обрадовић. Зато му је припала функција председника Скупштине.

„Мислим да нешто од овог спортског фер плеја израженог у овој данашњој спортско-политичкој манифестацији треба да се пресели и на наш политички терен где често има грубих фаулова, удараца испод појаса и где често нема те праве толеранције“, каже Обрадовић, иначе испред коалиције ДСС-Двери.

А пре него што у недељу буду убацивали гласачке листиће у кутије, политичари су вежбали са лоптом и кошем, такмичећи се у гађању тројки.

„Могу да кажем да није било лако да шутирам на кош, али су мушкарци били солидарни, а такође су и моје колеге из Левице Србије биле солидарне, тако да смо квалитетно промашили неколико тројки“, каже једина дама на терену, Исидора Филиповић из Левице Србије.

На питање јесу ли њихови навијачи седели на десној или левој страни трибина, одговара: „Ми смо увек лево“. Гласнији су били навијачи радикала – били су најватренији.

„Видите да једино Српска радикална странка има масовну подршку грађана Србије, то се показало данас, а сигуран сам да ће се показати у недељу у још бољем светлу“, каже Немања Шаровић из СРС-а.

Саша Радуловић из странке „Доста је било“ додаје да са СНС-ом неће правити никакве коалиције. На питање да ли би са напредњацима могли макар кошаракашки тим да направе, одговара: „Нећемо ништа са СНС-ом радити“.

Ако је ово такмичење било загревање пред изборе, у недељу ће загрејани на политички терен изаћи социјалисти, радикали, ДСС и Двери, Доста је било и странка У инат. Остали се нису појавили – можда због лоше атмосфере у тиму, а можда се нису договорили ко додаје лопту, а ко је нападач.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи